Portal 072info

Šest razloga zbog kojih trebate imati pivo u kući

Ovaj alkoholni napitak odličan je za rashlađenje, no to nije njegova jedina svrha. Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih biste uvijek trebali imati pivo u kući.

Zemlja za cvijeće

Pivo je odlično đubrivo. Uspite nekoliko kašika piva u baštu kako bi je zemlja upila. Uz pomoć korisnih sastojaka iz piva, biljke će biti zdravije i vaša će bašta nabujati. A usput se možete riješiti i dosadnih napasti i puževa koji vam grickaju biljke. A pivom možete poprskati i posude sa voćem da otjerate dosadne mušice.

Polirajte drveno pokućstvo

Umočite platno, kojim brišete drvenariju, u pivo i nježno prebrišite vaš namještaj. Pivo će učiniti vaš namještaj sjajnim i vratiti mu boju.

Uklanjanje mrlja

Možda će vas pivo poslužiti čak i bolje od mineralne vode. A ako se brinete zbog mirisa, onda nakon brisanja samo umočite platno u vodu.

Posvijetlite kosu

Neki koriste limun, a neki pivo. Potopite kosu u pivo, i ako ste u mogućnosti, izađite na sunce. Posvijetliće vam lokne i izvući pramenove.

Odmorite stopala

Odmorite umorna stopala u ‘pivskoj’ pedikuri.

Ispolirajte zlatni nakit

Umočite vaš nakit i ostale drangulije u posudu sa pivom, a potom ih suhom krpom dobro očistite. Bolje nego da koristite deterdžente ili neke druge hemikalije.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box