Šest savjeta kako da se uspješno zabavljate sa kolegicom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Većina muškaraca izbjegava da se upusti u seksulanu ili ljubavnu avanturu sa koleginicom sa posla. Međutim, ukoliko vam se to desi, veoma je važno da se sjutra dan ponašate kao džentlmen, jer svaki drugi način ophođenja prema koleginici je bezobziran i bezobrazan. Imajte na umu da ste i vi bili uključeni u seksualni odnos, pa bi i vaša koleginica mogla da tračari o vama, ukoliko krenete tim putem. Međutim, ako odlučite da pružite šansu novonastaloj situaciji, pročitajte sljedeće savjete koji vam mogu pomoći u tome.

1. Otopite situacijiu. 

Situaciji da se zajedno penjete liftom do kancelarije nakon noći provedene zajedno, može biti izuzetno čudna i neprijatna. Studija iz 2008. koja se bavila prirodom čovjeka pokazala je da se veliki procenat žena kaje jutro nakon seksa, naročito ako se plaše da bi to mogao biti i posljednji susret.

Kako da prebrodite: Probajte sa istim onim šalama na koje se smijala prije nego ste završili u krevetu, jer joj na taj način pokazujete da se ništa nije promijenilo.

2. Spriječite tračeve.

Strah od tračeva i ogovaranja je glavna prepreka kolegama u daljem razvijanju veze. Ipak, 66 odsto ispitanika jednog istraživanja otkrilo je da ih tajnost ne zabrinjava previše ukoliko osjete da bi se seks sa kolegom mogao pretvoriti u ozbiljniju vezu.

Kako da prebrodite: Dovoljno je da se na događaj koji organizuje kompanije, pojavite skupa. Ukoliko kolege i dalje budu zapitkivale, odgovorite kratko i jasno, a detalje zadržite za sebe. Kolege i ovako ne trebaju da znaju previše o vašem odnosu.

3. Zaboravite na posao kada ste skupa.

Osobe koje dijele iste probleme na poslu vjerovatno će htjeti da pričaju o tome i kada se nađu nasamo. Međutim, ako pričate o kolegi ili koleginici koji vas nerviraju u toku predigre, računajte da ste uništili romantiku.

Kako da prebrodite:  Potrošite svega deset minuta na razgovor o poslu i nastavite dalje. Kako biste se zbližili potrebno je da upoznajete jedno drugo i mimo kanceralije i posla. Pođite skupa u bioskop ili na neki kraći put, i držite se dalje od teme o poslu.

4. Kažite šefu.

Vaš šef će saznati prije ili kasnije, tako da je najbolje da mu vi lično saopštite.

Kako da prebrodite: Ako mislite da je veza dovoljno ozbiljna da partnerku predstavite roditeljima, onda saopštite i šefu. Nikako to nemojte raditi preko posrednika, već lično saopštite nadređenom da ste u vezi sa koleginicom i da to neće uticati na posao.

5. Dozvolite joj da bude šarmantna.

Za muškarce je teško da gledaju ženu sa kojom su u vezi kako flertuje sa drugom osobom, naročito ako dijelite kancelariju.

Kako da prebrodite: Studija iz 2008. objavljenja u Journal of Economic Psychology pokazala je da atraktivnije žene sedam do 12 odsto bolje zaražuju od manje atraktivnih koleginica. Stoga, ako ona može da se nosi sa sopstvenim izgledom na poslu, zašto biste je vi sprječavali u tome? Ono što možete da uradite jeste da je uvjerite u sopstvena osjećanja. Ukoliko zna u kakvom je tačno odnosu sa vama, ponašaće se drugačije prema ostalima.

6. Oporavite se bez galame.

Svega jedna trećina romansi među kolegama postanu dugoročne veze, tako da se nemojte iznenaditi ako se odnos sa koleginicom završi. Ako olajavate bivšu partnerku i kolegenicu, kolege mogu ( a i trebaju) da zauzmu njenu stranu.

Kako da prebrodite: Rasprave i razmirice sa bivšom zadržite nakon radnog vremena, i nikada nemojte da ispoljavate bijes u kancelariji. Zapamtite, to je vaše i njeno radno mjesto, a kolege nisu dužne da gledaju vašu dramu.

072INFO TV