Portal 072info

Šest stvari koje moderni džentlmeni trebaju imati u svom novčaniku

S obzirom na ograničeni prostor vašeg novčanika koji je često nedovoljan da u njega možete staviti sve kartice, podsjetnice, lične dokumente ali i novac, Business Insider je izdvojio stvari koje preporučuju da imate u novčaniku.

U duhu minimalizma modernom muškarcu je preporučeno da u novčaniku ima jednu kreditnu i jednu debitnu karticu, bez ikakve potrebe da se pretjeruje. Pored toga neophodno je da u novčaniku imate lične dokumente i vizit kartu, ukoliko je potrebno, u zavisnosti od posla kojim se bavite.

Savjetuje se da imate kartice za javni prevoz, ukoliko ga koristite i kartice za osiguranje, jer ne zauzimaju mnogo mjesta, a dobro će vam poslužiti u hitnim slučajevima.

Često se zagovara nepisano pravilo 1-2-2, odnosno sistem koji treba funkcionisati u vašem novčaniku, a to je lična karta, dvije kartice za plaćanje i dvije osiguravajuće kartice.

Pored toga, bez obzira na kartice za plaćanje, preporučeno je da za svaki slučaj imate određenu sumu novca, ukoliko vam zatreba za neke sitne troškove.

Podijelite članak