Portal 072info

Šest stvari u koje svaki optimista vjeruje

Da li ste se ikada zapitali: Šta ako se sreća krije u pozitivnom pogledu na život?

Optimizam je doveden u vezu s boljim nivoom holesterola, boljim podnošenjem stresa i jačim imunitetom.

Međutim, dolazimo do onog težeg dijela – kako usvojiti pozitivan način mišljenja i postati optimista? Navodno, optimisti sebe podsjećaju na neke dobre stvari svakog dana svog života.

Lijepe stvari će mi se dešavati

Život je serija uspona i padova i kada im život nije baš najbolji, optimisti vjeruju da ih iza ugla čeka neka lijepa stvar. Psiholozi kažu da ovaj stav pomaže otpornosti: „Istina je da su razočaranja i izazovi neizbežan dio života“, objašnjava psihologhŠeri Borou Karter za „Psyhology Today“.

„To gledajte kao priliku da učite, rastete i unapređujete se. Ako to učinite na putu ste da istolerišete situaciju a to je baš ono što treba da uradite“

Zahvalnost vas jača

Optimisti su svjesni pozitivnih aspekata svog života, i trude se da ih gomilaju. Kao rezultat, obični gestovi zahvalnosti poboljšavaju naš mentalni status. Istraživači kažu da vježbanje izgovaranja riječi „hvala“ pojačava radost, rezultira boljim snom i utiče pozitivno na zdravlje srca.

Sutra je novi dan

Optimisti znaju da kada stvari ne idu kako su zamislili, da je u pitanju samo jedan loš dan a ne loš život a novi dolazi već sutra. Sutra imaju novi početak koji može da poništi negativno iskustvo prethodnog dana. Ipak, to nije loš način da se završi jedan dan.

Svako ima moć da učini nešto

Ukoliko ste optimista, onda imate predispoziciju da vidite svu dobrotu koja postoji na svijetu. Upravo stav pravi razliku. Ako ste optimista, kaže studija iz 2013. godine, veće su šanse i da uspijete u životu.

San je važan

Niko ne voli da bude blizu nekoga ko se budi mrzovoljan, zato je važno da spavate dovoljno. Ono vam može donijeti mnoge dobre strane ličnosti.

Oproštaj je ključ srećnijeg života

Ako niste zlopamtilo, onda kroz život ide lakše i slobodinije. Iako je možda lakše reći no učiniti, morate da oprostite onima koji su vas povrijedili što je i najlakši način. Šta se desilo u prošlosti tamo ga i ostavite, piše HuffPost.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box