Šest trikova da izgledate fantastično na fotografijama

Podijelite vijest

v141537

Oduvijek ste htjeli izgledati prekrasno na većini fotografija sa vašim prijateljima. Međutim, svaka vaša fotografija na kraju ispadne onako kako je vi niste zamišljali, jer su vam crte lica dosta drugačije i za vaš ukus užasne.

Evo kako ćete izgledati fantastično na svakoj fotografiji, dok vas prijatelji fotografišu:

1. Okrenite glavu

I to ne u bilo koju stranu. Naime, istraživanja pokazuju da ljudi imaju tendenciju da pokazuju više emocija na lijevoj strani svog lica, pa pokušajte da okrenete glavu malo udesno kad se fotografišete.

2. Pogled prema gore

Gledanje samo malo iznad objektiva na fotoaparatu je jednostavan način da oči držite otvorene, a upravo je to jedan od trikova kako da izgledate dobro na fotkama. Ne zabacujte glavu i istovremeno spustite bradu malo nadole. 

3. Ruž

Samo malo ruža u prirodnim tonovima biće dovoljno da na fotografijama vaša usta ne izgledaju kao da ih je pogodila suša. Takođe, crvena boja usana podignuće svaku fotku. 

4. Poza

Kad stojite ravno prema kameri, takva poza često ima tendenciju da doda širinu vašem tijelu. A to ne želi nijedna djevojka, zar ne? Da biste to izbjegli, stanite malo u stranu kada se slikate. Takođe, malo savijeno koljeno stvoriće još vitkiju siluetu. 

5. Osmijeh

I najljepše lice može da pokvari namrgođen izraz lica. Mali i prirodan osmijeh, s druge strane, uljepšaće svaku sliku. 

6. Ruke

Ako se pitate šta da radite s rukama, bitno je samo da ne stoje ravno i kruto uz vaše tijelo.