Šesta sedmica protesta u Beogradu, studenti skandiraju: “Izađite napolje”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Šesti po redu protest “Srbija protiv nasilja” počeo je skupom ispred Narodne skupštine Srbije. Nakon obraćanja govornika, okupljeni će krenuti u mirnu šetnju do Vlade Srbije i Ministarstva prosvjete.

Građani i dio opozicije će i ovaj put tražiti da budu ispunjeni njihovi zahtjevi koji su definisani prije više od mjesec dana. Cilj protesta, koji na ulice Beograda izvodi i više od 50.000 građana, ovoga puta bit će stvaranje takozvanog prstena ili obruča oko Vlade Srbije, u Nemanjinoj ulici.

Protestima su se pridružili i studenti koji skandiraju: “Izađite napolje”. Gosti okolnih kafića su ih pozdravili aplauzom.

Kao i prošli put, s velike pozornice ispred Skupštine govorit će nekoliko govornika, među kojima su i glumci Seka Sablić i Milan Marić.

Podsjećamo, okupljeni građani traže smjenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbjednosno-informatvne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, smjena rukovodstva RTS-a i objektivno izvještavanje o protestima.

Osim toga, građani traže smjenu članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, ukidanje rality i drugih programa koji promovišu nasilje.

Na svim dosadašnjim protestima su se također mogli čuti pozivi upućeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da podnese ostavku.

Klix