Portal 072info

Šesti Atletski miting ‘Zenica 2015’ na Kamberovića polju 4. juna

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Šesti Međunarodni atletski miting “Zenica 2015” održat će se 4. juna na Atletskom stadionu Kamberovića polje u organizaciji Atletskog kluba Zenica. Prošle sedmice održana je i prva sjednica Organizacionog odbora na čijem je čelu gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović.
“Napravili smo organizacioni odbor od 17 uglednih ličnosti, privrednika i funkcionera i svi su nam se odazvali, što pokazuje da je naš miting prepoznat kao referentna sportska i kulturna manifestacija. To nam daje optimizma da ćemo imati značajnu podršku. Istina je da smo bili prilično nesigurni u resorno kantonalno ministarstvo, jer se još nisu odredili s kakvom podrškom možemo računati ove godine i zbog toga je sjednica Organizacionog odbora održana ovako kasno, praktično tri sedmice prije Mitinga. No, zadovoljni smo što se nastavlja tradicija, a na Organizacionom odboru je da miting bude na što većoj razini”, kazao je Suad Kaknjo, potpredsjednik Organizacionog odbora, te predsjednik Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba Zenica.
Na zeničkom atletskom stadionu, organizatori prve srijede u junu očekuju najmanje jednak broj učesnika kao i prethodne godine.
“Uporedo smo radili tehničke pripreme a i propagandu kod natjecatelja. Već imamo značajne kontakte tako da svaki naš izlet vani je bio i u svrhu promocije mitinga te vrbovanja odgovarajuće kvalitete takmičara za miting. Prošle godine smo imali 110 učesnika iz 14 država. Još je rano za najave, ali očekujemo najmanje 120 učesnika iz 12 država”, kazao je Kaknjo. 
Naša riječ
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME