Šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje nam je otkrio šta je poželio za svoj 21. rođendan

Screenshot 3 1099

Na današnji dan 1999. godine u Sarajevu minutu poslije ponoći rođen je Adnan Mević, šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje. Davne 1804. godine Zemlju je nastanjivalo milijardu ljudi, a svijet danas broji više od sedam milijardi.

Adnan Mević danas slavi svoj 21. rođendan, a samo za Oslobođenje je kazao šta je sebi poželio za svoj rođendan. 

– Najviše bih poželio da budem sretan i zdrav zajedno sa svojom porodicom. Nedavno je moj otac bio bolestan i tada sam shvatio šta je najvrijednije u životu. Jednostavno mislim da će sve drugo doći radom i trudom, kazao je Mević za naš portal. 

U tom trentku u glavnom gradu naše zemlje kada se rodio Adnan nalazio se i Kofi Annan, tadašnji generalni sekretar Ujedinjenih naroda, koji je posjetio Mevića još kao bebu.

image

– Ja sam šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje koji je krunisan iz UN-a. Moram priznati da se moj život ne razlikuje od života mojih vršnjaka. Ja sam jedan sasvim običan mladić koji najviše voli da se druži sa svojim prijateljima. Nemam nikakvih privilegija. Dalila Sadiković, Merima Kuč, Amer Brković, Dženetina Otajagić, Anida Osmanović su moji najbolji prijatelji sa kojima provodim najviše vremena, istakao je Mević. 

Copy

Visočanin Adnan Mević danas je student Ekonomskog fakulteta u Travniku i kako kaže ove godine bi trebao diplomirati.

Dvanaest godina prije njegovog rođenja, petmilijarditim Zemljaninom proglašen je Matej Gašpar iz Zagreba.

Prethodni članakU Hrvatskoj i Srbiji prijavljeno 696 osoba za glasanje u Orašju, zloupotrebama nema kraja
Sljedeći članakTikTok prestao raditi u nekoliko zemalja, ne prikazuje korisnička imena