Sestra Kim Jong-Una zaprijetila Južnoj Koreji: Predsjednika nazvala idiotom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Moćna sestra sjevernokorejskog vođe Kim Jong-Una uputila je danas uvredljive prijetnje Južnoj Koreji zbog razmatranja unilateralnih sankcija Sjevernoj Koreji, nazivajući novog južnokorejskog predsjednika i njegovu vladu idiotima i “podivljalim psima koji grizu kost” što im je bacio SAD.

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova je prije dva dana izjavilo da preispituje dodatne unilateralne sankcije Sjevernoj Koreji zbog nedavnih raketnih testiranja. Ministarstvo je saopćilo da će također razmotriti sankcije i mjere ograničenja za navodne kibernetičke napade Sjeverne Koreje ako Kim Jong-Un krene s većom provokacijom poput nuklearnog eksperimenta.

– Pitam se kakve će “sankcije” južnokorejske vlasti, koje nalikuju na divljeg psa što trči unaokolo i grize kost koju je bacio SAD, drsko nametnuti Sjevernoj Koreji? Kakav spektakularan prizor! – kazala je Kim Jo-Jong (Yo-Jong), a prenosi AP.

Sestra sjevernokorejskog čelnika nazvala je novog južnokorejskog predsjednika Jun Suk Jeola (Yoon Suk Yeola) i dužnosnike njegove administracije “idiotima koji stvaraju opasnu situaciju”. Dodala je da Južna Koreja “nije bila naša meta” dok je njen bivši predsjednik, koji je tražio pomirenje sa Sjevernom Korejom, bio na vlasti.