Sestra stradale Edite Malkoč: Sve mi je teže, ali svako sjećanje na sestru mi izmami osmijeh na lice

ed
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mlade studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Selma Agić i Edita Malkoč, stradale su prije pet godina kada ih je automobilom udario Sanjin Sejfić dok su prelazile cestu kod Zemaljskog fakulteta. 

Ono što je usliejdilo poslije ove velike tragedije, može se protumačiti samo kao dosipanje soli na rane njihovim porodicama. Sjetimo se Sejfićevog bijega, višednevne potrage za njim, sudskog procesa u kojem su članovi porodice Sejfića vrijeđali i omalovažavali porodice stradalih djevojaka. 

Ipak, Enesa Malkoč, sestra stradale Edite danas kaže da joj svako sjećanje na njenu poginulu sestru Editu, od koje je starija šest godina, izmami osmijeh. 

– Sve mi je teže i teže, svakim danom. Osjećam nevjericu da je prošlo pet godina. Što se tiče samog postupka, ja danas zaista ne bih o tome govorila, nego da se na dostojanstven način sjetim Edite i Selme. Svako sjećanje na moju Editu mi izmami osmijeh, ja sam šest godina starija. Ona je odrastala uz mene i bila je toliko posebna, nasmijana i vedra – kazala je Enesa Malkoč.

GODISNJICA
MARKETING