Šetalište i drvored u Babinoj rijeci

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica započela je jučer realizaciju projekta “Formiranje novih i rekonstrukcija starih gradskih drvoreda – Rekreaciona zona Babina rijeka II”.

Od bazena, pa nizvodno od Babine rijeke u dužini od 330 metara započeli su radovi na izgradnji šetališta, na kojoj će biti zasađene sadnice, te postavljene klupe za odmor i kante za smeće. Ovaj dio grada dobit će potpuno novi izgled.

Projektom je zamišljeno da se zasadi 95 sadnica i 93 sadnice ukrasnog grmlja, a bit će postavljene klupe za odmor, te kante za smeće, kaže Jasmin Čabaravdić, šef odsjeka za ekologiju, komunalne poslove i vodoprivredu.

Sredstva za prvu fazu izgradnje šetnice u Babinoj rijeci obezbjeđena su i to 20.000 maraka od Federalnog fonda za okoliš, dok je grad Zenica uzeo učešće sa oko 40.000 maraka.

Od Fonda smo dobili sredstva za sadnju novih sadnica na Kanalu, a aplicirat ćemo ponovo za sredstva za izgradnju druge faze šetališta u Babinoj rijeci, kaže Čabaravdić.

Ono što treba naglasiti i uputiti apel svim građanima jeste da se ne uništavaju sadnice ni klupe nakon što budu postavljene.

Zenicainfo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE