Severina porukama uznemiravala patrijarha Porfirija?

FBB85349 1305 4C0D 85E7 CE8C033829B9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Navodno Severina mjesecima šalje poruke Porfiriju .

Kako se u medijima saznalo, poglavar SPC sve je prije tri sedmice prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

Prema informacijama do kojih su mediji došli, pisanje poruka počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru. Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do prije tri sedmice, kada je pjevačica, videvši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

ČITAJ JOŠ:  Ovo su najskuplja auta uvezena u BiH prošle godine

– Dan-dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (“Pope, pope, družiš se sa krimosima”)
Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – kaže jedan od sagovornika.

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pjevačice, kako kipiše alo.rs oni vjerovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom.

ČITAJ JOŠ:  VIDEO+FOTO: PRED NEKOLIKO HILJADA POSJETILACA: Seka Aleksić održala koncert u Zenici
GODISNJICA
MARKETING