Severinine sandale na aukciji prodate za vrtoglavih 52.000 KM

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Prije 15 godina u poznatom splitskom hotelu održana je humanitarna aukcija gdje se, između ostalog, mogao naći i prepoznatljivi modni komad pjevačice Severine u kojem je prethodno nastupila na Eurosongu.

Riječ je o famoznim crvenim štiklama koje je Severina nosila u Ateni 2006. kada je Hrvatsku predstavljala s hitom “Moja štikla”.

Upravo jer se ova vrsta obuće nalazi u nazivu pjesme, bilo je jasno da će tokom njene izvedbe sve oči biti uperene u pjevačicine noge, stoga su štikle morale biti posebne.

Foto: Pixsell

Pjevačica je tada izabrala da pronosa crvene sandale na visoku petu, upotpunjene sa zlatnim detaljima naprijed.

No, iako su bile dio stajlinga koji su mnogi zapamtili, pjevačica je štikle kasnije odlučila donirati Udruzi leukemije i limfoma koja je organizovala događaj kako bi prikupila sredstva za kupnju aparata za transplantaciju koštane srži.

Ispostavilo se da su Severinine štikle bile “zvijezda večeri”, budući da se oko njih vodila velika bitka. Na kraju, prodane su za vrtoglavih gotovo 52.000 KM.

Kako mediji prenose, Severina je ponudila da donira i crvenu haljinu sa istog nastupa, međutim, ona ipak nije dospjela na aukciju.

Na aukciji su sudjelovale brojne zvijezde, a osim Severininih štikli, još jedan od atraktivnih predmeta bio je Rolex bivšeg selektora hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića.

Iako je on prodan za više od 260 hiljada kuna, sat mu je nakon aukcije vraćen, stoga su Severinine štikle ostale najslavniji predmet te večeri.

Express