Ševo ranjenog monaha zaključao pa ukrao oko 1.200 maraka

30 57
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Draganu Ševi (40), osumničenom za ubistvo monaha Stefana Ačića, koga je 7. decembra izbo nožem u manastiru Glogovac kod Šipova. 

Ročište za razmatranje pritvora održano je u Okružnom sudu u Banjoj Luci, ali novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju u sudnici.

Međutim, kako saznajemo Ševo je i pred tužiocem priznao zločin, ponavljajući svoju priču da ubistvo nije planirao već da je od monaha tražio novac.

ČITAJ JOŠ:  U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića

– Poznavali su se odranije i kada je Ševo iz Banje Luke došao do manastira, monah ga je dočekao u prizemlju objekta u kojem se nalazi konak. Servirao mu je večeru i tu su kratko razgovarali. Ševo tvrdi da je tražio novac kako bi platio svoje dugove i obaveze koje je imao – kaže izvor blizak istrazi.

Ševo sve priznao
Ševo sve priznao Foto: MUP RS

Ševo je ispričao i da je na stolu uočio vrećicu s novcem od priloga, ali monah nije htio da mu preda novac. Govorio mu je da on ne smije to da učini, te da za novac mora pitati starješinu manastira.

ČITAJ JOŠ:  Horor u BiH: Pronađen muškarac bez svijesti kako leži na ulici

– Nakon što je odbio da mu da novac Ševo je izvadio nož koji je imao kod sebe i došlo je do prepirke. Ševo je na saslušanju tvrdio da nije imao namjeru da ubije, već da je nožem želio da zaplaši monaha. Međutim, to je malo vjerovatno budući da je monahu zadao dva snažna udarca nožem u grudi. Koliko su udarci bili jaki svjedoči i činjenica da je žrtvi probijena grudna kost i to udarcem odozgo – pojašnjava izvor iz istrage.

ČITAJ JOŠ:  Poznata imena uhapšenih u velikoj akciji SIPA-e

On navodi da je Ševo zatim ukrao novac, dok je teško ranjenog monaha čak zaključao u jednoj prostoriji. Nakon toga je s više mjesta iz unutrašnjosti objekta pokupio kovanice i papirni novac koji je pronašao. Ispostavilo se da se radi o iznosu od 1.200 do 1.300 maraka, u raznim valutama. Nakon toga je pobjegao za Banju Luku, automobilom u kojem ga je čekao vozač.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING