Sezona grijanja u Zenici počinje 15. oktobra

Sezona grijanja u Zenici počinje 15. oktobra
Sezona grijanja 2019./2020. godina počinje 15. oktobra, a moguće i nekoliko dana ranije ukoliko to budu zahtijevale vremenske prilike, rekao je direktor Javnog preduzeća Grijanje, Sead Kaknjo, te dodao da se punjenje sistema, odnosno hladna proba može očekivati krajem ove ili početkom naredne sedmice, što će se dogovoriti sa predstavnicima ArcelorMittala.

U sklopu priprema za predstojeću sezonu grijanja, vrši se ispitivanje postrojenja u staroj termoelektrani i punjenje instalacija do ovog objekta. Na području grada preostali su radovi u Štrosmajerovoj ulici.

„Hladna proba, odnosno punjenje cjelokupnog sistema, slijedi krajem ove ili početkom naredne sedmice, dok sezona grijanja počinje 15. oktobra. Ukoliko to budu zahtijevale vremenske prilike, grijanje bi moglo početi i nekoliko dana ranije“, kaže direktor JP Grijanje Sead Kaknjo.

Cijena ostaje ista.

„Svjedoci smo da je ove godine plin enormno poskupio i to za čak 30 procenata, i pored toga AMZ je odlučio da ne diže cijenu prema JP Grijanje, tako da cijene prema građanima ostaju nepromjenjene“, dodaje Kaknjo.

Nakon niza godina u JP Grijanje po prvi put bilježe povećanje broja korisnika.

„Možemo reći da smo prošle godine imali izvanrednu sezonu. Rezultat toga je da imamo zaista veliki broj novih, odnosno starih korisnika koji se vraćaju na sistem grijanja“, tvrdi Kaknjo.

Za ponovno priključenje plaća se samo repromaterijal.

Rešad Šabanović/Zenicainfo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica