Portal 072info

Sezona paprenih cijena: Čak i “lutke” deru turiste na Jadranu

Čovjek u uniformi je u skleku bio nepomičan više od 15 minuta. Svi smo oduševljeno gledali kako mu to uspijeva. Vrijeme je prolazilo. Čekali smo koliko će izdržati. Turisti fascinirani izvedbom neprestano su bacali novac u košaricu koja je bila ispred njega. Jedan je, kako bi se uvjerio, došao do snagatora, dotaknuo mu nogu i šokirao se – to je bila obična lutka, rekla je čitateljica portala “24sata.hr” Mihaela Bubek (21) iz Varaždina.

Prevareni prolaznici su razočarano uzdahnuli, pogledavali se i ogorčeno došli do lutke, skinuli joj šešir te ga bacili kako i dalje ne bi zavaravala ljude.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Žalosno je da lutka u Zadru pljačka turiste. Na turistima se zarađuje, ali zašto ih na ovaj način varati?”, pita se Mihaela.

No ovakva predstava samo je jedan u nizu domišljatih ili bezobraznih trikova kojima se tijekom ljetnih mjeseci na našoj obali itekako dobro zarađuje. Tako je carinska služba nedavno u Novalji zaplijenila 30-ak taksi vozila jer njihovi vlasnici nisu imali dozvole, nego su radili na crno. A kad je bez računa, i cijena je proizvoljna, odnosno ovisila je o tome koliko je turist koji je sjeo u vozilo pijan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Divlji” taksisti tako bi kilometar koji inače naplaćuju 100 kuna naplatili čak 300 kuna. Za samo nekoliko kilometara vožnje turistima su uzimali i po 100 eura.

Također, nekoliko hrvatskih banaka u zabludu je dovelo korisnike na svojim bankomatima s “dinamičkom tečajnom listom”. Strana gošća u Splitu za 2.000 kuna je morala platiti 285,87 eura, a to znači da je za svaki euro dobila 6,99 kuna, piše “24sata.hr“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Banke se pravdaju da korisnici na bankomatu dobiju upozorenje o tečaju i da moraju dva puta potvrditi transakciju kako bi bila izvršena.

Dolaskom sezone u manjim mjestima Dalmacije počinje i harač s parkinzima. Kako piše u printanom izdanju “24sata”, sporedne ceste, drumovi, proplanci i šumarci pretvaraju se u unosne parkinge lokalaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME