AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Zbog pandemije virusa korona zatvaraju se brojni objekti, ali škole i poduzeća još uvijek uspijevaju pronaći način da posluju putem internet komunikacije.

Na Univerzitetu Makari u Sidneju dio predavanja odvija se uživo, a drugi dio za studente koji su u samoizolaciji odvija se online.

Profesorica na Pravnom fakultetu uhvatila je dvoje studenata kako se seksaju za vrijeme online nastave, a audiozapis predavanja vrlo brzo se počeo širiti internetom, piše “Mirror”. Profesorica je zaustavila predavanje oko pet minuta kako bi se suočila sa situacijom te je prilično uznemirena rekla da treba dezinfikovati oči nakon onog što je vidjela.

“Idemo na sljedeću lekciju…O Bože”, čuje se kako profesorica govori.

Otkrila je da ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo za vrijeme njenog predavanja. Iako su je studenti, koji nisu vidjeli šta se dogodilo, molili da otkrije o kome je bila riječ, odbila je to učiniti.

Studenti su se počeli šaliti na račun situacije u Facebook grupi pod nazivom MQU Love Rants.

Univerzitet Makari takođe je komentiarisao situaciju. Smatraju da su odgovorni studenti trebali znati bolje.

“Univerzitet je svjestan navodnog incidenta i predavač je preduzeo ispravne korake za upravljanje incidentom u to vrijeme. Podsjećamo studente na naš Kodeks ponašanja”, poručili su iz Univerziteta, prenosi “Index.hr“.