Portal 072info

Signali koji otkrivaju bolesti bubrega

50 28
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Puno je signala koji otkrivaju da se radi o bolesti bubrega, ali ponekad ih ljudi pripisuju nekim drugim stanjima.

Umor i slabost

Kako bolest bubrega ne mora odavati nikakve signale dok ne dospije u zadnju fazu, jasno je kako je lako ne primijetiti da nešto ne valja. Ovo su simptomi koji ukazuju na bolest bubrega: 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

1. Umorni ste, imate malo energije i poteškoće s koncentracijom – Puno slabiji rad bubrega može dovesti do nakupljanja toksina u krvi, a to može uzrokovati gore spomenute simptome. Druga komplikacija bolesti bubrega je anemija, koja može uzrokovati umor i slabost cijeloga tijela.

2. Teško spavate – Kada bubrezi ne filtriraju otpad kako treba, toksini ostaju u krvi umjesto da nestaju kroz urin. To može biti razlog vaše nesanice. Postoji i poveznica između rada bubrega i pretilosti, a apneja u snu je češća kod osoba koje imaju bolesti bubrega, za razliku od ostatka populacije.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

3. Koža vam je suha i svrbi – Zdravi bubrezi rade puno važnog posla. Oni će vas riješiti viška tekućine, pomoći u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, jačati kosti i održavati zdravu razinu minerala i nutrijenata u krvi.

Filtriranje otpada

4. Često morate na toalet – Ako imate osjećaj da stalno morate na toalet, to može biti simptom bolesti bubrega. Kada su filteri bubrega oštećeni, mogu uzrokovati upravo tu pojavu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

5. Imate krvi u urinu – Zdravi bubrezi obično zadrže krvne stanice u tijelu kada filtriraju otpad, ali ako su oštećeni one se mogu pojaviti u urinu.

Nateknuta stopala

Smanjena funkcija bubrega može voditi do zadržavanja soli u organizmu i tako uzrokovati oticanje u nogama. Taj isti simptom može otkrivati da nešto nije u redu sa srcem, jetrom ili da imate hronične probleme s venama. 

Također, smanjen apetit je čest simptom i drugih bolesti ali i nakupljanja toksina zbog smanjene funkcije bubrega kao i grčenje mišića. Kada u ravnoteži nisu elektroliti u tijelu, bubrezi mogu biti oštećeni. Na primjer, niska razina kalcija može dovesti do grčenja mišića.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6