Sigurni znakovi da ga je “uhvatila” kriza srednjih godina

as 2

Svako na svoj način nosi sa starenjem… Međutim, neki “potezi” su česti posebno kod muškaraca koji su ušli u srednje godine! 

Skupi automobili

Iako nema ničeg pogrešnog u tome kad čovjek želi da kupi novi automobil, veliko je pitanje da li ga može priuštiti, a takođe i razlog zašto to želi. Može biti da je proveo vrijeme upoređujući svoj život sa životom svojih vršnjaka i možda osjeća da nije postigao toliko i zato pati od osjećaja manje vrijednosti. Ako je to razlog što želi novu igračku, možda će mu trebati pomoć. 

Kupovina vikendice

Neki muškarci vole statusne simbole i pokazivanje pred svojim prijateljima, a to se može pogoršati tokom krize srednjih godina, jer se može osjećati kao da mora da se dokaže i pokaže svoju vrijednost onima oko sebe. Još nešto se dešava tokom muške krize srednjih godina. Neki muškarci u ovom trenutku svog života imaju tendenciju da zalutaju i imaju afere. Ovo je još jedan razlog zašto imate svako pravo da budete sumnjičavi ako je počeo opsesivno da traži novu kuću ili vikendicu, posebno ako o tome nije ni razgovarao sa vama.

Više pije

Ako vaš muškarac pije više nego nekada, ovo je definitivno zvono za uzbunu i trebalo bi da pogledate načine na koje mu možete pomoći da smanji prije nego što stvari zaista izmaknu kontroli. Pomozite mu tako što ćete predložiti da oboje popijete piće, ali naglasite da određenim danima ne bi trebalo da pijete. Uvijek je mnogo lakše kada imate podršku nekoga drugog. Možda piće koristi kako bi prikrio svoje prave osjećaje, često to može biti izlaz koji mu omogućava da ne razmišlja o stvarima koje ga muče. Najvažnije je da razgovarate o tome. Ako odbije vašu pomoć, moraćete da zatražite pomoć stručnjaka. 

Ulazak u srednje godine ne mora automatski da rezultira krizom srednjih godina, ali važno je da prepoznate znakove na vrijeme, ako ih ima.