AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

U prostorijama NS/FS BiH održan je operativni sastanak kojem su prisustvovali  predstavnici NS/FS BiH i predstavnici nadležnih bezbjedonosnih organa različitih nivoa, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Sastanak je upriličen na inicijativu NS/FS BiH, a povodom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo,  između naše i reprezentacije Izraela, koja će biti odigrana u Zenici, 12. 06. 2015. godine.

Na sastanku su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije  i organizacije navedene utakmice,  sa posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca.

Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti  trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama.

U tom smislu, bit će definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi bio blagovremeno spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način.

NS/FS BiH će u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i bezbjednonosne aktivnosti vezane za meč na Bilinom Polju.