Portal 072info

Silovao sestru u zatvorskoj sobi za posjete!

Ilustracija

Još jedan u nizu skandala u austrijskim zatvorima danas puni naslovne strane austrijskih dnevnih listova.

U ozloglašenom zatvoru Štajn (Stein) u Donjoj Austriji, u ćeliji za intimne susrete jedan od zatvorenika silovao je svoju polusestru.

Zločin se dogodio još februara 2013. godine, ali je žena (43) tek nedavno podnela prijavu. Još uvek nije sigurno zašto je baš sada odlučila da progovori, ali mediji nagađaju da se uplašila jer njen polubrat krajem ove godine trebalo da bude pušten na slobodu.

Žena je početkom februara sa svojim suprugom došla u posetu polubratu. Nedugo potom, zatvorenik je zamolio da se povuku u ćeliju za intimne susrete, kako bi u četiri oka porazgovarali o „porodičnom problemu“.

Zatvor Štajn Zatvor Štajn

Tu je prema rečima žrtve silovana. Iako u svakoj od prostorija za posetu, pa i u ćelijama za intimne susrete, postoji dugme za hitne situacije, a stražari nakon svake posete prijatelje i rodbinu osuđenika otvoreno pitaju da li je sve bilo u redu, žena tada nije ništa prijavila.

Sada je izjavila da je ćutala iz straha da bi njen polubrat mogao da naudi njoj i njenom partneru, a nakon incidenta više mu nije odlazila u posetu. Policija i tužilaštvo su započeli istragu.

Podijelite članak