Portal 072info

Simptomi alergije na nikotin

cigara 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nikotin je hemikalija koja se nalazi u duhanskim proizvodima i e-cigaretama. Može imati niz različitih efekata na tijelo, uključujući povećanje probavne aktivnosti, povećanje proizvodnje pljuvačke, veći srčani ritam i krvni pritisak, potiskivanje apetita, stimulisanje pamćenja i opreza.

Nikotin stvara ovisnost. Konzumiranje nikotina nosi sa sobom niz zdravstvenih opasnosti, uključujući štetno djelovanje na srce, reproduktivni sistem, pluća i bubrege, sve veći rizik od srčanih, respiratornih i probavnih poremećaja, smanjenje imunološkog odgovora i povećani rizik od raka kod različitih organa u tijelu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Možda ste primijetili vezu između izlaganja dimu i određenih fizičkih reakcija, kao što su glavobolja, teško disanje, zapušen nos, kihanje, kašljanje i osip. Ako osjetite te simptome, mogli biste imati alergiju na duhanske proizvode ili dim ili imate alergiju na nikotin u tim proizvodima.

Znakovi teške alergije na nikotin uključuju  poteškoće sa disanjem, oticanje lica, usana, jezika ili grla, nepravilan rad srca i bol u grudima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ponekad se predoziranje nikotinom miješa sa alergijskom reakcijom. Simptomi predoziranja se mogu pojaviti u obliku bola u stomaku, bržih otkucaja srca, hladnog znoja, konvulzija, mučnina i povraćanja.

Ako imate alergiju na nikotin, najbolji način djelovanja je da izbjegnete nikotin u svim oblicima. To uključuje duhanske proizvode, kao što su cigarete i duhan za žvakanje, duhanski dim i e-cigarete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6