Sin bivšeg reprezentativca BiH terorisao golmane, sada vaga ponude: “Hvala Bogu…”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ekipa Nemile na fenomenalan način osvojila je prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK, te nisu upisali niti jedan poraz.

Naime, od 22 odigrana susreta, Nemila je ostvarila 19 pobjeda, te su imali tri neriješena rezultata uz 81 postignut gol, te 17 primljenih golova.

Glavni igrač Nemile bio je ujedno i kapiten ove ekipe, Nudžeim Imamović koji je postigao čak 29 pogodaka u ovoj sezoni.

Za SportSport.ba je govorio upravo Imamović.

Nakon brojnih povreda pun pogodak je bio dolazak u Nemilu. 29 golova i titula na kraju, nisi se mogao nadati tome?

“Pa sigurno da je tako, hvala Bogu taj period je iza mene, prošao sam dosta muke i patnje kako bih se vratio u takmičarsku formu i na svoj visok nivo, naravno uvijek postoji mjesta za napredak. Drago mi je da sam uspio ostvariti cilj koji sam postavio samom sebi, a to je prvi strijelac lige. Postigao sam 29 pogodaka i dodao oko 10 asistencija. Ovo je velika stvar za mene, sigurno da će mi porasti samopouzdanje na zavidan nivo, također imam dodatni motiv da radim još jače i bolje. Naravno velika zasluga za ostvareni uspjeh pripada saigračima, treneru i navijačima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Najveća zasluga pripada mom fudbalskom uzoru, mom babi Vahidinu Imamoviću koji je inače bivši reprezentativac BiH.

Nema sumnje da ćeš naredne sezone igrati u jačem klubu, kakvi su planovi?

Trenutno je vrijeme za kratku pauzu, malo napuniti baterije i početi sa individualnim pripremama za predstojeću sezonu. Dobio sam već par ponuda od nekoliko klubova iz prve lige FBiH i druge lige centar. Naravno da bih želio ponovo zaigrati na većem nivou i pokazati da pripadam tamo, otvoren sam za sve ponude, izvagat ću ono što je najbolje za mene i napredak u mojoj karijeri.

Imamović je u svojoj karijeri igrao za Čelik, Natron, Goražde, Bratstvo, a posljednju sezonu proveo je u ekipi Nemile.

SportSport.ba