BF5C06B0 13C8 4ABC 8C45 7E8B1DFBFC53
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 11, 2021 @ 9:15
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Sin košarkaške legende Kareema Abdul-Jabbara osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je izbo komšiju iz Južne Kalifornije lovačkim nožem tokom svađe zbog kante za smeće, rekli su jučer tužitelji.

NER FIT

Adam Abdul-Jabbar (29) osuđen je u utorak nakon što se izjasnio krivim po tri tačke za napad smrtonosnim oružjem i jednoj tački za nošenje bodeža, uz uvećanu kaznu za nanošenje teških tjelesnih povreda, navodi se u uredu okružnog tužitelja okruga Orange.

Abdul-Jabbar je prihvatio sporazum o priznanju krivice predložen od sudije okruga Orange. Kazna čeka na ovjeru do 7. januara kako bi Abdul-Jabbar mogao podnijeti zahtjev za kućni pritvor umjesto zatvorskog, saopćeno je iz ureda tužitelja.

Probacioni službenici će odlučiti hoće li mu biti dozvoljen kućni pritvor.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Tužitelji su tražili kaznu od sedam godina zatvora i uložili su žalbu na ponudu za priznanje krivice.

Abdul-Jabbar i njegov komšija iz San Clementea dijele prilaz. Abdul-Jabbar je 9. juna prošle godine nekoliko puta izbo nožem 60-godišnjeg komšiju nakon što ga je muškarac optužio da nije ispraznio kante za smeće Abdul-Jabbarovog starijeg cimera, rekli su tužitelji.

Šezdesetogodišnjak je izboden nožem u potiljak, zadobio je frakturu lobanje i umalo je umro od gubitka krvi nakon što se srušio ispred sobe za hitne slučajeva, rekli su tužitelji.

“Ova kazna je apsolutna greška pravde. Ovaj čovjek je umalo iskrvario pred vratima hitne pomoći nakon što je izboden toliko nasilno da mu je lobanja slomljena. Vjerujemo da je potpuno zanemarivanje ljudskih života zbog spora u vezi s kantama za smeće toliko strašno da je opravdalo kaznu zatvora”, rekao je okružni tužitelj Todd Spitzer u izjavi nakon izricanja presude.

LIDER