Sin preminule Advije Kanlić: 37 dana čekam da majci proučim Fatihu

Podijelite vijest

Nezir Kanlić, sin preminule Advije iz sarajevskog naselja Hrasnica koja je bila pozitivna na korona virus, u potresnoj ispovijesti za N1 govorio je o tome sa čime se on i njegova porodica suočavaju posljednja dva mjeseca.

Tridesetsedmi dan karantina. Trideset sedam dana kako su Nezir i njegova supruga i sestra zajedno sa sinom od 20 mjeseci starosti zatvoreni u stanu od 30 kvadrata. Isto toliko dana je i od smrti njihove majke što je prvi potvrđeni slučaj preminule osobe u Kantonu Sarajevo od COVID-a 19.

“Čekamo, čekamo. Trideset sedam dana ja čekam da spustim majku u kabur, da majci proučim Fatihu. Možete da zamislite kakov je to stanje i kakvo je trenutno stanje porodice ovdje”, kazao je Nezir i dodao:

“Trenutno mi kao porodica nemamo nikakve informacije što se tiče toga da li će biti rađena obdukcija, gdje će biti rađena obdukcija i u kakvom je stanju tijelo moje majke.”

Dok porodica čeka da im se neko obrati, od nadležnih organa vlasti, kažu, ni traga ni glasa.

“Treba da ljudi počnu dobijati nervne slomove i skakati s balkona da biste vi pokrenuli nešto i nešto poduzeli”, istakao je.

“Apelujem na sve institucije ove države, ova država nije samo Federacija, ova država je i Republika Srpska. Ova država može riješiti, one stvari koje hoće da riješi. Ovo Tužilaštvo riješi određene stvari u roku od 48 sati, a mi čekamo 37 dana da dobijemo bilo kakvu informaciju”, poručio je Nezir.

Porodica je još postavila pitanja zdravstvenom sistemu zbog čega na svakom nalazu stoji da su urađeni brisevi grla i nosa, a dok je taj princip izvršen, po riječima Nezira, samo jednom. Zbog čega su doktori tu ako na svaki poziv odgovarate riječima ne znate šta ćemo s vama – još je jedno od pitanja Nezira i članova porodice na koji i dalje čekaju odgovore.


Podijelite vijest