Sjedio sa bratićem, pa ga iz čista mira udario sjekirom u leđa

sjekira

Jeziv pokušaj ubistva dogodio se u Srbiji.

U Gornjoj Bijeloj Rijeci kod Nove Varoši niko nema objašnjenja zašto je mještanin ovog sela Lj. S. (75) jučer s leđa udario sjekirom sina svog brata S. S. (55) i nanio mu teške povrede opasne po život.

Umalo kobnom događaju, kažu komšije i srodnici obojice, prethodio je njihov najnormalniji razgovor koji su vodili kraj drvljanika nadomak kuće S. S.

Po njihovoj priči Lj. S. je u srijedu oko 18 sati, gurajući ručna kolica, došao u dvorište S. S. i zatekao ga kako cijepa drva. Sjeo je kraj njega i započeli su razgovor. U kući S. S. nalazili su se njegova majka i žena koja je kroz prozor vidjela da njen suprug i njegov stric pričaju. Njenog muža, čula je, stric je pitao ko mu je klepao i oštrio sjekiru, spominjao drva.

Momenat kada je Lj. S. udario sinovca niko nije vidio, ali je koji trenutak kasnije žena S. S. izašla napolje i opazila supruga kako leži na zemlji. Primijetila je i njegovog strica koji je išao prema svojoj kući udaljenoj 20-ak metara. Po verziji koja kruži Gornjom Belom Rekom, Lj. S. je potegao sjekiru na bratića kada mu je ovaj okrenuo leđa i nastavio da ijcepa drva.