Portal 072info

Sinan Sakić poručio: Neću umrijeti!

Sinan Sakić, koji se liječi u Kliničko-bolničkom centru u Tuzli, poručio je da se neće predati i da će pobijediti bolest. On je naglasio da mora da izdrži prvenstveno zbog svoje porodice, prijatelja i publike.

– Uspjet ću! Bolestan sam, ali bolje se osjećam. Neću umrijeti, dobit ću i ovu bitku zahvaljujući mojoj ženi, djeci i ljudima koji me vole. Hvala svima koji brinu – poručio je kralj nekadašnjeg “Južnog vetra” preko svoje djece za Kurir.

On i dalje poslije teške operacije otežano priča. Komunicira samo sa članovima porodice i ljekarima.

Sinanovo zdravstveno stanje znatno je bolje, zbog čega je u toku jučerašnjeg dana sa intenzivne njege prebačen u sobu, ali je i dalje pod budnim okom ljekara.

– Za razliku od prethodnih dana, Sinan se mnogo bolje osjeća. Pomalo hoda, ali još uvijek je slab. Konstantno je pod lijekovima, što je i normalno s obzirom na to da je obolio od trećeg stadijuma jetrene encefalopatije (hepatitične kome). Prije tri dana ugrađen mu je i stent u žučni kanal, pa se polako oporavlja i od te operacije. Njegova supruga Sabina ne odvaja se od njega, pa s medicinskim timom prati Sinanovo stanje. Posljednjih dana mu je mlađi sin Alen svakodnevno dolazio u posjetu, a jučer mu je bila i kćerka Đulkica – otkriva izvor.

Kada je Sakić ugledao kćerku na vratima, počeo je da plače kao malo dijete.

– Ona je bukvalno skočila na njega i dugo ga nije ispuštala iz zagrljaja. Oboje su pustili suze. Kćerka ga je molila da ih ne napušta jer im je potreban, te mu je izjavila ljubav. Ona je u Tuzlu došla prethodnog dana, ali je zaposleni nisu pustili da vidi oca pošto je bilo prošlo vrijeme za posjete – kaže izvor.

Sinana je u bolnici posjetio i dugogodišnji prijatelj Muharem Serbezovski.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box