Portal 072info

Sindikat apeluje na nastavnike da u davanju zadaća učenicima budu umjereniji

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samostalni sindikat zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u Brčko distriktu BiH čestitao je nastavnicima, učenicima i roditeljima na doprinosu u prevladavanju situacije u obrazovanju nastale prekidom redovne nastave zbog koronavirusa.

Kao se navodi u saopćenju Sindikata, nastavnici su se samoobukom i međusobnom saradnjom uspjeli za vrlo kratko vrijeme organizirarati i staviti na raspolaganje virtualne učionice svojim učenicima. Posebno se pohvaljuju učenici jer su spremno i odgovorno u samo nekoliko dana prihvatili “novi sistem obrazovanja“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Iako često možemo čuti kritiku novih generacija, ipak vidimo da su učenici pokazali snalažljivost u ovoj vanrednoj situaciji, kulturu u ophođenju i odgovornost u radu – smatraju u Sindikatu.

Samostalni sindikat je zahvalio na saradnji roditeljima, koji su sada opterećeniji nego inače, a na nastavnike se apeluje da u davanju zadataka budu umjereni i da olakšaju koliko god mogu jer učenicima nedostaje direktna komunikacija sa nastavnicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Svakako da treba imati na umu i to da nastavnici nisu na neplaćenom odsustvu iz škola, ali, bez ikakve patetike i veličanja, mora se ipak reći da su se svi zaposleni u obrazovanju nesebično stavili na raspolaganje i pokazali da su u stanju nositi se sa novim izazovima – navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u Brčko distriktu BiH koje potpisuje predsjednik Almir Denić.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 299
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME