AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH ukazao je klubovima Premijer lige BiH na obavezujuće odluke Krizni štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Institut Za Javno Zdravstvo Republike Srpske o petnaestodnevnoj obustavi treninga sportskih kolektiva, kako za omladinske tako i za seniorske pogone. Oni su istakli da je svaki vid treniranja kršenje propisa koje su ranije donijeli organi države.

“S obzirom na različite medijske natpise o održavanju ili planiranim treninzima početkom sedmice, napominjemo klubove da to predstavlja kršenje propisa, koji su ponavljamo, obavezujući i donešeni od organa države”, saopćeno je iz Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH.

Dalje, oni su objavili da je zdravlje pojedinca na prvom mjestu i da je potrebno pratiti upute.

“Zdravlje svakog pojedinca je na prvom mjestu i potrebno je pratiti odluke i upute državnih i entitetskih službi kako bi se rizik sveo na minimum”, istakli su.

Prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji zabilježen je 5. marta u Banjoj Luci, a radilo se o osobi koja je došla iz Italije gdje inače živi i radi. Ubrzo je virus proširen na njegove bliske kontakte, a trenutni broj je 24.

Sa subotom broj zaraženih koronavirusom u svijetu prelazi 150.000, broj smrtnih slučajeva prešao je 5.600. Također, što je jako važno napomenuti, broj oporavljenih pacijenata prešao je 73.000.

KLIX