Singapur: Tinejdžer nakon vakcinacije imao srčani udar, dobit će odštetu

vakcinacija 1 750x422 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Singapur će 16-godišnjem dječaku isplatiti 166.000 dolara jer je doživio srčani udar poslije prve doze cjepiva protiv COVID-19, objavilo je jučer Ministarstvo zdravstva.

Pacijent, kojem je bila potrebna intenzivna njega, se sada oporavlja i stabilno je. Vjerojatno će biti otpušten kući unutar sljedećih nekoliko sedmica.

Međutim, trebat će proći kroz period rehabilitacije prije nego što se vrati u školu i nastavi s drugim aktivnostima.

Isplata dječaku i njegovoj porodici potpada pod vladin program dobrovoljne jednokratne financijske pomoći kojom se nadoknađuju troškovi povezani s ozbiljnim nuspojavama primanja cjepiva protiv koronavirusa, piše Bloomberg.

Tinejdžer je prvu dozu cjepiva kompanije Pfizer-BioNTech primio 27. juna. Nakon toga je dobio teški akutni miokarditis koji je vjerojatno uzrokovan cjepivom, a koji se mogao pogoršati napornim dizanjem utega i velikom konzumacijom kofeina.

Vlasti su naglasile da dobrobiti cjepiva “i dalje nadilaze rizik”. No, dodale su da bi cijepljeni trebali izbjegavati teške tjelesne aktivnosti sedam dana nakon primanja prve ili druge doze.

GODISNJICA
MARKETING