Sinu presadili majčine oči

Sinu presadili majčine oči

pictures-2013_october-Juan_Aguirre_Santos_477650367Kada ljudi kažu Huanu Agire Santosu da ima majčine oči, to ne kažu tek onako, prije nego što je umrla od srčanog udara u 61. godini, Mirijam Agire Santos zapisala je svoju posljednju želju: da doktori iskoriste njene oči kako bi povratili vid njenom slijepom sinu.

“Otvorio mi se potpuno novi svijet. Vidim stvari koje ranije nisam vidio. Sve je veoma, veoma šareno”, kaže Huan, koji sada ima 39 godina.

Operacija je Mirjaminom sinu omogućila da vidi ponovo, pošto je u petoj godini izgubio vid. Kao malog Huana je udario pijani motociklista dok je šetao sa porodicom. Rožnjača mu je bila povrijeđena i sve je vidio mutno. Bez obzira na svoj hendikep, Huan je uspješan muzičar i nastupa u Njujorku, Nju Orleansu i Los Anđelesu.

Kada je prošlog mjeseca njegova majka umrla, doktori su požurili da obave transplataciju, pošto rožnjača može da se očuva maksimalno nedelju dana nakon smrti. Doktori su bili ubjeđeni da operacija neće uspjeti.

“Kada sam pričala sa porodicom, rekla sam im da su šanse veoma male i da je potrebno da se desi čudo kako bi operacija uspjela. Njegova rožnjača bila je puna ožiljaka. Da se slučajno prehladio, ne bismo smjeli da izvedemo operaciju. Mnogo toga je moglo da se ispriječi na putu do ozdravljenja”, kaže Elizabet Faut-Karaza, izvršni direktor “Florida Lions Eye Bank”.

“Prelijep je osjećaj. Kada se pogledam u ogledalu znam da je dio mojih očiju njen. Na taj način će zauvijek biti sa mnom”, kaže Huan.

(Blic)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica