SIPA: Na području Sarajeva uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno šest kilograma droge

SIPA: Na području Sarajeva uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno šest kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru akcije kodnog naziva “Glečer“ na području Sarajeva uhapsili četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i zaplijenili oko šest kg droge.

U okviru ove akcije do sada je zaplijenjeno oko pet kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skunk“ i oko jedan kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“.

U toku su pretresi objekata na više lokacija na području Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Slobode su lišeni M.M., E.Z., S.K. i S.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Kantonalnog Suda i Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo. Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

(Fena)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica