Portal 072info

SIPA nabavila najsavremenije oružje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

oruzje-sipa

U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja materijalno-tehničkih kapaciteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nabavljena je nova oprema za potrebe Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, koja će spremnost ove elitne jedinice podići na još veći nivo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Opremu čini, između ostalog, najsavremenije oružje belgijskog i britanskog porijekla koje koriste najpoznatije specijalne jedinice u svijetu, i to puška „Scar-L CQC“ cal. 5.56×45 mm, automat „P90“, cal. 5.7×28 mm i snajperska puška „Accuracy International“ cal. 338 mm „Lapua Magnum“.

Nabavkom ovog savremenog naoružanja, po uzoru na najbolje svjetske prakse, direktor SIPA još jednom je pokazao opredijeljenost za jačanje sveukupnih kapaciteta Agencije, jer jedino uz profiliranje kadrova, kontinuiranu obuku i usavršavanje, te adekvatnu materijalno-tehničku opremljenost mogu se očekivati vrhunski rezultati i ispunjenje zakonske uloge SIPA-e kao vodeće policijske agencije u BiH u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, saopšteno je iz SIPA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME