SIPA oduzela oko 230 kilograma duhana, slobode lišene dvije osobe

Privremeno oduzeto 192 kilograma duhana 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su prilikom pretresa stambenih prostorija i putničkog motornog vozila na području Olova i Brčkog, u Bosni i Hercegovini, otkrili i privremeno oduzeli oko 230 kilograma rezanog duhana, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici SIPA-e su u cilju dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljen promet akciznim proizvodima, prilikom pretresa stambenih prostorija i putničkog motornog vozila na području Olova i Brčkog otkrili i privremeno oduzeli oko 230 kilograma rezanog duhana, upakovanog u pvc vrećice crne boje, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. Pored navedenog je otkriveno i privremeno oduzeto 1.800 konvertibilnih maraka, 325 eura i tri mobilna telefona.

Slobode su lišena dva lica, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega su ispitana u svojstvu osumnjičenog i po okončanju navedenih radnji predata u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istaknuto je u saopćenju SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih Zeničko-dobojskog kantona.