sarajevo ubistvo policajaca
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 17, 2021 @ 11:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Tužilaštvo KS zvanično je potvrdilo da će sve daljnje istražne aktivnosti i prikupljanje dokaza u slučaju ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine poduzimati Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

NER FIT

„Iako Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od samog počinjenja krivičnog djela ubistva policijskih službenika MUP KS poduzima radnje u predmetu, naredbom Tužilaštva KS od 12. novembra 2021. godine naloženo je da SIPA nastavi daljnje istražne aktivnosti u cilju otkrivanja saizvršilaca ubistva i prikupljanja dokaza“, poručili su iz Tužilaštva KS.

Odluka, koju potpisuju tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić dolazi deset dana nakon što je MUP KS dostavio dopunu izvještaja o osobama za koje se osnovano sumnja da su počinile likvidaciju, kao i njihovim pomagačima.

Radi se o prvoosumnjičenom Aleksandru Macanu s Pala i još najmanje pet osoba. Za Macanom je tek danas raspisana međunarodna potjernica, iako je izvještaj Tužilaštvu KS upućen 5. novembra.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER