SIPA uhapsila devet osoba povezanih sa zaplijenom 8,2 kilograma kokaina

sip
Podijelite vijest

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) su na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

Prema informacija “Avaza” uhapšeno je devet osoba koje su sprovedene u SIPA-u na kriminalističku obradu.

Kako su saopćili iz Tužilaštva BiH, radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji droga, kao i jednom od najvećih zaplijena kokaina, od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo – Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM

 –  Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman droga na ilegalnom narko tržištu u BiH. Nakon hapšenja i pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Podijelite vijest