SIPA uhapsila dilera

6 188

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su u Tesliću, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 207. Krivičnog zakona Republike Srpske „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.  

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Tesliću i Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene objekte, pokretne stvari i lica na tri lokacije u Tesliću i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko tri kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu speed. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će biti predato u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju. Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Avaz

Prethodni članakNele Karajlić životu u gradu zamijenio planinom, ima vinograd i pravi džem: Svaki dan radim na njivi da zaslužim pivo
Sljedeći članakSedam razloga zbog kojih volimo mandarine