Portal 072info

SIPA vrši pretrese objekata na više desetina lokacija na području više općina

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva „List“, koja se izvodi u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) zbog organiziranog kriminala, prenosi novinska agencija Patria.

U toku su pretresi objekata na više desetina lokacija na području općina Široki Brijeg, Posušje, Šamac, Brčko distrikt, Grude, Maglaj, Bijeljina, Mostar, Ljubuški i Ljubinje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom porezna utaja ili prevara, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pripadnici organizirane kriminalne grupe dovode se u vezu sa krijumčarenjem visokotarifnih roba u BiH, odnosno, nezakonitim prometom duhana u listu i sječenog duhana.

Sumnjiče se da su u periodu od marta do jula 2015. godine na tržište BiH u ilegalan promet ubacile sječeni duhan u količini većoj od 220 tona s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, čime je Budžet BiH oštećen u iznosu većem od 18 miliona KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a više informacija bit će saopćeno u toku dana.

Nap


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME