SIROMAŠNI, ALI ZALJUBLJENI: Supružnici čiji brak traje skoro osam decenija

U vrijeme kada je u cijelom svijetu povećan broj razvoda Salim (89) i Yadigar (86) Turan su dokaz da postoje i dugogodišnji brakovi koji su primjer da ljubav ne prestaje ni nakon dugog niza godina provedenih u bračnoj zajednici.

U braku su 73 godine, a Salim ruku svoje supruge nije pustio i ne pušta. Ljubav ovog bračnog para traje gotovo osam decenija, a kako su kazali za Anadolu Agency (AA) tokom braka su postali i dobri prijatelji.

Yadigar je kao djevojčica ušla u Salimovu kuću i kaže da je u njoj provela 73 sretne godine.

“Uzeli smo se kao jako mladi. Supruga je imala 12-13 godina. Tada je to bilo uobičajno. Bilo je i siromaštvo, ali je bila i ljubav. Ljudi su gledali ljude”, ispričao je Salim.

Pojašnjava da je njegova supruga dobra i vrijedna žena.

Salim je radio kao vozač kamiona, a sa Yadigar ima petero djece.

“Naše komšije su se uzele i razvele nakon dva mjeseca. To mi baš teško pada. Djeca nam pomažu sa finansijske strane, a ja za te pare uzmem hranu i poklon unucima i supruzi”, kazao je Salim.

Govoreći o nasilju nad ženama Salim kaže da “ukoliko je muškarac dobar i žena je”. Pojašnjava da nije bio sretan što se oženio u ranim godinama, ali da je volio svoju suprugu jer inače brak ne bi opstao.