PREMIJERNO: Sixpack band snimio single prvijenac i spot za pjesmu ‘Anđeo’ (VIDEO)

PREMIJERNO: Sixpack band snimio single prvijenac i spot za pjesmu ‘Anđeo’ (VIDEO)

Sixpack premijera

Sredinom 2009. godine osnovan je Sixpack bend koji je zahvaljujući svom napornom radu i ozbiljnom pristupu poslu kojim se bave stekao veliki broj fanova, medijske pažnje i poziva na gostovanja.

Od svog osnivanja nastojali su svojoj publici ponuditi svirke koje publika nema priliku često slušati, a svojim raznovrsnim repertoarom uspijevaju pronaći pjesme za svakoga. Tako već godinama bilježe izuzetno posjećene nastupe, a koji su upriličeni kako u Zenici tako i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Budući da svakodnevno svjedočimo nicanju novih pjevača i grupa, osvojiti srca široke mase i isplivati na muzičku scenu danas je znatno teže. Iako su momci iz Sixpack benda bili svjesni da je put koji su izabrali trnovit, ljubav prema muzici ih je naprosto uvijek motivisala da ne posustaju. Tako su u tri godine egzistiranja uspjeli napuniti velike sale poput Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, što je dovoljan pokazatelj o njihovoj armiji fanova.

Godine podrške široke mase zadužile su ih da pored koncerata i dobrih svirki iznađu način da im se oduže, a s obzirom da njihova publika najviše uživa u njihovim pjesmama odlučili su se na snimanje svog prvijenca. Pjesma koja nosi naziv Anđeo, za koju tekst potpisuje Orhan Aličehić, dok je muziku radio Ruvex Music, uskoro će zaraziti široke mase. Pjesma je nastala davne 2009. godine,  i govori o ljubavnom životu prijatelja. Koliko je ovaj mladi zenički bend ozbiljan pokazuje i korak više na koji su se odlučili po završetku poslova u studiju, a riječ je o ekranizovanju njihovog prvijenca spotom. Tako je spot koji se snimao na više lokacija u Zenici radio Dino Šehić, a u spotu se pojavljuje i Lara Jarić koja je upotpunila interesantne kadrove koje je snimao Elman Omić.

Pjesmu i spot za istu možete poslušati i pogledati u nastavku, a ako je suditi prema timu koji stoji iza ovog velikog projekta i reakcijama onih koji su imali priliku čuti pjesmu i vidjeti kadrove za vrijeme izrade, pred vama je pravi gušt za uši i oči. U komentaru nam pišite kako se vama čini pjesma, njen tekst ali i spot, jer pjesma je poklonjena upravo vama…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE