Screenshot 3 14
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 13:05
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavala sutkinja Lazarela Porić, izreklo je nepravomoćnu presudu kojom je utvrđeno da je Maristelo Jukić zvani Marjan (54) u stanju neuračunljivosti ubio 79-godišnju Lucu Jukić, zbog čega mu se određuje prisilni smještaj u zdravstvenoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci.

NER FIT

Jukić je, stoji u presudi, u noći 12. decembra prošle godine u mjestu Donje Putićevo kod Travnika u stanju potpune neuračunljivosti kao posljedica duševne bolesti šizofrenija nasmrt pretukao tetku Luciju sa kojom je inače živio.

– Prijatelji Marko Čeko, Nenad Štrbac i Antonio Sučić su ga dovezli kući u alkoholisanom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,85 promila. Tetka mu je otvorila vrata a nakon što je ušao u kuću, poslije kraće prepirke, rukama i nogama joj je zadao nekoliko udaraca. Usljed zadobijenih povreda je preminula – stoji u presudi.

Jukić se, prema optužnici, nakon zločina presvukao i s nožem u rukama se uputio prema kući V. R. u čijoj su ga blizini policajci i uočili i uhapsili. 

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER