1630310506 biciklista 750x498 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Najbolji bosanskohercegovački biciklista Karić Vedad nastupao je za vikend na UCI Adriatic Race u Crnoj Gori i osvojio fenomenalno četvrto mjesto, sa kojim je ostvario 20 UCI bodova, što je do sada najveći broj osvojenih bodova za vozača iz Bosne i Hercegovine u muškoj kategoriji na drumu.

FIXGEHALT

Dan kasnije vozio je utrku Premier lige MTB XCO u Ljubuškom, iako umoran od prethodnog dana ubjedljivo je slavio pobjedu i došao na korak do odbrane naslova Premier lige u MTB biciklizmu.

“Nevjerovatan trkački vikend je iza mene, posljednjih mjesec dana sam tempirao formu za Adriatic Race, što se ispostavilo jako uspješno jer sam se plasirao na jako dobro četvrto mjesto i sa tim osvojio 20 UCI bodova što je bilo izvan svih očekivanja. Vremena za odmor nisam imao jer sam dan poslije vozio utrku Premier lige MTB XCO koju sam pobijedio i pokazao da se zaista nalazim u top formi. Nadam se da ću tu formu zadržati još desetak dana gdje me očekuje nastup na utrci kroz Srbiju u dužini od četiri etapne utrke”, izjavio je Vedad.

Najbolji bh. biciklista nedavno je potpisao za tim Meridiana (italijansko/hrvatski) klub gdje sa njima nastupa na UCI kategorisanim utrkama koje su u kalendaru Europe Toura. Karić se nakon povreda u prethodnom periodu oporavio, te osvaja zapažene rezultate.

LIDER

Nedavno je postao i vicepravka Balkana, osvojivši prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu u MTB-u u muškoj seniorskoj kategoriji. Trenutno vodi u ukupnom poretku Premijer Lige BiH na drumu i MTB disciplinamai na dobrom je putu da odbrani naslove prvaka.