SJAJNA VIJEST ZA BOSANCE U DIJASPORI: Sada će lakše i brže moći doći u voljenu BiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Jučer je na mostarski aerodrom sletio prvi avion iz Geteborga.

Promotivni let bio je dio tek uspostavljene aviolinije Mostar – GeTeborg koja će se na ovoj relaciji odvijati 2 puta sedmično i to zahvaljujući saradnji mostarskog Aerodroma i agencije Lasta Travel d.o.o. Mostar.

Avion firme Malmo Aviation jučer je prvi put sletio u Mostar. Iz Geteborga je dovezao 110 putnika koji su uživali u dvosatnoj vožnji. Ovo je ugođaj o kojem je većina bosanaca i hercegovaca sa adresom prebivališta u nekoj od skandinavskih zemalja, godinama tek maštala. Jučer su njihove želje ostvarene.

A jučerašnji promotivni let realizovan je zahvaljujući višemjesečnim pregovorima mostarskog aerodroma i mostarske Agencije Lasta Travel sa avio-kompanijama iz Švedske.

Letovi na avioliniji Mostar – Geteborg do 30. 7. ove godine biće realizirani 2 puta sedmično i to po cijeni od 280 eura a njeno dalje održavanje zavisiće od interesa putnika.

Slijedeći let iz Geteborga za Mosatar će biti upriličen 6. aprila, dok će ovim avionom u povratnom letu za Švedsku letjeti 25 putnika. Realizacijom ovoga projekta Aerodrom Mostar će u ovoj godini ispuniti maksimalni kapacitet putnika i to 85 000.