SJAJNE VIJESTI: Stanje Aldina Jacića bolje nego prije 24 sata!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kako portal Cazin.NET saznaje, stanje Aldina Jacića, koji se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj, krenulo je na bolje.

Aldin je već u boljem stanju nego što je bio prije 24 sata. U toalet ide na nogama ali uz pratnju. Sa doktorima komunicira pisanjem. Ima papir na koji napiše ako mu bilo šta treba i samo im to pokaže.

Fotografisanje u bolnici je strogo zabranjeno, tako da koristimo jučerašnju fotografiju.

Informacije o njegovom stanju javio je Hazim Tutnjić, “Pomozi.ba” volonter koji je u Aldinovoj pratnji dok mu brat ne stigne. Dolazak brata Salke u Ankaru predviđen je za danas u 16:10 po lokalnom vremenu.

Podsjećamo Aldin Jacić je 35-godišnjak iz mjesta nadomak Zenice. Uslijed tragičnog događaja, gornji dio tijela mu je u potpunosti izgorio. Odmah je prebačen u bolnicu u Zenicu, nakon toga u Sarajevo, a zatim u Zagreb gdje je proveo više od 7 mjeseci. U periodu dok je bio u bolnicama, urađeno mu je 15 operacija. Međutim po povratku iz Zagreba stanje mu se pogoršava. 

Kako je bilo neophodno njegovo liječenje u inostranstvu Pomozi.ba u saradnji sa Turskom ambasadom uspjeli su dogovoriti transport do bolnice u Ankari.

Aldin ne može ni da priča jer trpi teške bolove. Nadamo se da će njegovo stanje u kratkom roku napredovati na bolje te da će nakon liječenja u Ankari ponovno normalno živjeti.

Pogledajte video koji vas neće ostaviti ravnodušnima:

Aldinu možete pomoći na nekoliko načina koje navodimo u nastavku teksta:

  • Pozivom na broj 090 291 091 – donirate 2KM
  • Pozivom na broj 090 290 029 – donirate 1KM

Pozivi su samo iz BH Telecom mreže

Za direktnu uplatu putem kartice (credit ili debit) – klikom na link u produžetku donirate željeni iznos direktno sa vaše kartice: https://www.gofundme.com/pomoc-za-aldina/donate

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za Aldina Jacića
Paypal: [email protected]

Molimo vas da podijelite video i informacije kako bi se što više ljudi uključilo u akciju pomoći!

(Cazin.NET)