Sjećate li se malene Elif: Danas je prelijepa djevojka

Sjećate li se malene Elif: Danas je prelijepa djevojka

Turske serije, nakon meksičkih sapunica, zavladale su medijskim prostorom u našoj zemlji, a jedna od najpoznatijih i od onih koje su najduže trajale je “Elif”.

“Elif” je turska televizijska serija koja je bila bazirana na šestogodišnju djevojčicu, koja je odvojena od svoje majke. S emitiranjem je krenula 2014. godine, a završila pet godina poslije.

Preslatku djevojčicu Elif tumačila je Isabella Damla.

Djevojčica je rođena 2009. godine u New Yorku. Njen otac je Amerikanac, političar i biznismen iz Amerike, a majka iz Turske.

U velikoj konkurenciji je dobila ulogu Elif. Naime, kada je produkcijska kuća Green Yapim počela pripreme za snimanje serije “Elif“, organiziran je casting za glavnu glumicu. Bilo je potrebno pronaći djevojčicu od sedam do 10 godina, koja bi mogla iznijeti taj lik. Nakon što je probne scene odigralo više od 100 djevojčica, a Isabella je bila najbolja.

I danas ima dugačku kosu, ali daleko je od tužne djevojčice koju je utjelovila. Ona pliva, igra tenis, bavi se jahanjem, vježba gađanje iz luka i strijele, a i odlična je učenica.

Inače, serija “Elif” je bila jedna od najgledanijih u BiH, a ljudi su s nestrpljienjem pratili šta će se dogoditi djevojčici koja je odvojena od svoje majke.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE