SJEĆATE LI SE? / Sebija: “Došla sam zbog vas, mokra, lakiranih noktiju, u štiklama, sa alergijom, ostavila kuću zbog vas” (VIDEO)

Podijelite vijest

Došla sam zbog vas, mokra, lakiranih noktiju, u štiklama, sa alergijom, ostavila kuću zbog vas…

Ovo je, između ostalog, dio govora kojim se Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, predjednika SDA, obratila na javnoj tribini u Konjicu, koji je organizacija Asocijacija žena ove stranke.

Izetbegovića je prisutnim stranačkim kolegicama stavila do znanja koju je to “cijenu” i odricanje morala da podnese kako bi gostovala na ovoj tribini.

ČITAJ JOŠ:  Defter hefte: Da li je Bakirovca Sebija Izetbegović jača od države

“Sad sam prokomentirala da bi bilo mnogo ljepše da smo mi imali ove mikrofone za stolom. Bilo bi nama konfornije. Ali ja sam svakako sretna što sam ustala, jer sam već mokra potpuno, ovdje je velika vlaga. Kako god bilo, ja sam došla iz velikog poštovanja prema vama.

Danas sam i obula štikle zbog vas i nalakirala sam nokte ovim obojenim lakom, koji nisam godinama stavila. I ostavila sam svoju kuću da bi došla da budem sa vama. Ja svoj vikend ne ostavljam osim svojoj kući”, poručila je Izetbegović. 

ČITAJ JOŠ:  Defter hefte: Da li je Bakirovca Sebija Izetbegović jača od države

Dodala je da je ona ponosni član SDA i da je i zbog toga došla kako bi sve prisutne pozdravila.

“I da vam kažem, mi nismo tiha snaga.. Izvinjavam se, mene muči alergija, a to je još jedna žrtva koju sam danas podnijela..”, kazala je Izetbegović.

Što je sve “žrtvovala” Sebija Izetbegović kako bi stigla u Konjic, pogledajte u video snimku njenog obraćanja.

Pogled