Sjedeća odbojka: BiH u Kemeru juriša na desetu titulu evropskog prvaka

sjedeca odbojka tokio 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nakon uspješnog nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, na kojim je osvojila bronzano odličje, u drugoj polovini oktobra očekuje još jedan značajan nastup na međunarodnoj sceni.

Turski grad Kemer od 17. do 23. oktobra bit će domaćin Evropskog prvenstva, na kojem će bh. tim jurišati na desetu titulu.

Odbojkaši BiH sa kraćim pauzama na okupu se nalaze još od maja ove godine, a trenutno na Ilidži obavljaju završne pripreme za nastup na evropskoj smori.

ČITAJ JOŠ:  U 25 godina nezavisnosti karatisti BiH osvojili 107 medalja

Novi selektor Ifet Mahmutović zadovoljan je zalaganjem igrača na pripremama.

– Pripreme su u završnoj fazi. Maksimalno smo zadovoljni, u ovom dijelu uigravamo ekipu na taktičkom planu, a u onom tehničkom igrači su već ranije imali pripreme za Paraolimpijadu. U ovom dijelu također smo radili i na individulanim zadacima. Uigravanje ekipe ide svojim tokom, ja sam prezadovoljan – kazao je Mahmutović u izjavi za Fenu.

Smečer bh. tima Ermin Jusufović naglasio je da ekipa spremno dočekuje nastup na EP.

ČITAJ JOŠ:  Ajaks u Amsterdamu brani prednost iz Londona

– Daćemo sve da vratimo titulu koju smo izubili prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, kada nas je u finalu savladala selekcija Rusije. Također, Rusi su bili bolji od nas i krajem augusta na paraolimpijskom turniru u Tokuju, kada su nas pobijedili u grupnoj fazi. Ovo će dobra prilika da im se ravanširamo i dođemo do jubilarne desete titule – kazao 40-godišnji član ekipe Sinovi Bosne iz Lukavca.

Na EP-u učestvovat će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Ekipa BiH igrat će u C-grupi sa selekcijama Mađarske, Gruzije i Poljske.

ČITAJ JOŠ:  Je li privatizacija spas za sport u BiH

Grupe na EP u sjedećoj odbojci:

A-grupa: Turska, Njemačka, Srbija i Francuska, B-grupa: Ukrajina, Nizozemska, Latvija i Italija, C-grupa: Bosna i Hercegovina, Mađarska, Gruzija i Poljska, D-grupa: Rusija, Hrvatska, Slovenija i Češka.

GODISNJICA
MARKETING