Sjeverna Koreja objavila koju će državu prvu napasti ako počne rat

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ako bi situacija na Korejskom poluostrvu evoluirala u oružani sukob, Japan će biti prvi koji će prvi stradati, kako politički tako i od nuklearnog oružja, javili su sjevernokorejski državni mediji.

Oni upozoravaju Tokijo i da se udrži od bilo kakvih neprijateljskih akcija.

– U slučaju nuklearnog rata na poluostrvu, Japan koji je smjestio logističke i lansirne baze, kao i aerodrome SAD, biće pod dejstvom radioaktivnog oblaka prije bilo koje druge zemlje – objavile su državne novine Rodong Sinmun.

Novine podsjećaju Tokio na prethodna iskustva sa nuklearnim oružjem, navodeći da će ta zemlja postati cilj broj jedan za sjevernokorejske udare na američke snage koje su na japanskoj teritoriji.

– Ako Japan zaista brine o svojim interesima, mora da učini napore za mirno rješenje pitanja Korejskog poluostrva – piše u komentaru.

– Kao prva zemlja na svijetu koja je pretrpela katastrofu od atomske bombe, Japan zna bolje od drugih kako su strašne nuklearne katastrofe – navodi se u članku.

Hayat

GODISNJICA
MARKETING