2768a36a9500a12cb9683efb8fc6500b
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 21:40
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Veliki skandal potresa Paris Saint – Germain.

NER FIT

Aminata Diallo, vezna fudbalerka PSG-a, uhapšena je zbog sumnje da je naručila premlaćivanje šipkama Kheire Hamraoui, koja joj je osim klupska, kolegica i iz francuske selekcije, ali i konkurentkinja za mjesto u timu.

PSG je potvrdio da je Diallo danas privedena u sklopu istrage otvorene nakon napada na igračicu kluba.

Detalje nevjerovatnog slučaja donio je dnevnik L’Equipe. Ovaj francuski list piše da su igračice PSG-a bile u zajedničkom izlasku, a da se Hamraoui vraćala kući u automobilu koji je vozila Diallo.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Oko 22 sata, piše L’Equipe, automobilu su prišla dvojica maskiranih muškaraca. Jedan je otvorio vrata i sa mjesta suvozača izvukao Hamraoui. Zatim su obojica napadača fudbalerku udarali željeznim šipkama po nogama, a zatim pobjegli s mjesta napada.

Hamraoui je prebačenau bolnicu gdje su joj tretirane rane na nogama i rukama. Logično, nije igrala u trijumfu PSG-a protiv Reala rezultatom 4:0. Diallo je nastupila. Zamijenjena je u 88. minuti.

Žrtva napada je trofejna fudbalerka. Osim za PSG, nastupala je za Lyon i Barcelonu. Pored nacionalnih prvenstava, tri puta je osvajala Ligu prvaka

LIDER