Portal 072info

SKANDAL U BOLNICI Žena u teškim mukama umrla od carskog reza, liječnici: ‘Bili smo maestralni!’

Kako ću sad sam s troje djece, očajan je Vladan Miladinović, suprug Sonje Miladinović (36) koja je preminula uslijed komplikacija nakon carskog reza.

Tromjesečna Lena majku jedva da je vidjela, a petogodišnji Nikola stalno pita gdje je mama jer još ni ne zna da je umrla. Jedino najstariji Stefan (15) zna tužnu istinu.

– Nemam im snage reći istinu. Ovo je neidrživo – počinje za Blic priču Vladan.

Komplikacije nakon carskog reza nastale u ćuprijskoj bolnici 14. studenoga prošle godine bile su kobne po Sonju Miladinović (36). U izrazito lošem stanju prebačena je na beogradsku Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gdje su se liječnici tri mjeseca borili za njezin život. Uzalud. Preminula je 17. veljače. I dok u Ćupriji tvrde da su sve odlično odradili, na VMA potvrđuju da im je pacijentica dovezena s brojnim ozljedama. Suprug Vladan kaže da je uzrok smrti sepsa i najavljuje tužbu protiv bolnice u Ćupriji.

– Prilikom porođaja carskim rezom došlo je do komplikacija i Sonji su izvađeni maternica i jajnici. Treći su je put porađali carskim rezom. Po dokumentaciji i otpusnim listovima u Ćupriji, doslovce joj je isječena mokraćna cijev, a tanko crijevo skraćeno je za 30 centimetara. Zamislite, na listu desne noge bile su opekline – priča njezin suprug Vladan.

U Beogradu su liječnici pokušavali spasiti Sonju, više su je puta operirali sanirajući ozljede mjehura, mokraćne cijevi, crijeva i oživljavali je.

– Prije mjesec dana bila je klinički mrtva, prestali su joj raditi srce i pluća, ali su je liječnici reanimirali i oživjeli. Sedam puta je reanimirana 10. siječnja – s tugom se prisjeća Vladan.

On kaže da je ginekologinja dr. Maša Ilić Marić iz Ćuprije vodila dvije posljednje Sonjine trudnoće, a nakon operacije priznala je da je došlo do komplikacija.

– Ona mi je kazala da se carski rez zakomplicirao i da je posjekla mokraćnu cijev. Nakon operacije slagala mi je da su crijeva bila slijepljena za bubrege, da je sve uraslo jedno u drugo. Pa da je to tako Sonja ne bi ni mogla biti živa – navodi očajni Vladan.

Ginekologinja Ilić Marić za Blic priča da je šestero liječnika ćuprijske Opće bolnice zabrinulo veliko krvarenje trudnice i da su učinili maestralan posao.

– Riječ je o ženi koju sam tri puta porađala carskim rezom. Treći carski rez sam po sebi nosi rizik. Ona je pritom imala još dvije operacije bruha. Dogodilo se akutno popuštanje maternice s krvarenjem, jedna od najtežih situacija pri porođaju. To se rješava vađenjem maternice, a tu je pritom mnogo priraslina s drugih organa s prethodnih operacija. Šestero ginekologa, kirurga i urologa bilo je u sali – priča dr. Maša Ilić Marić.

U dokumentaciji s VMA pak stoji da je Sonja primljena 16. studenog u teškom općem stanju, u hemoragičnom šoku zbog krvarenja, s ozljedama mjehura, mokraćovoda, crijeva. Dan poslije obavljena je revizija rane, pa sljedećeg dana još jedna. U više navrata sanirane su nekrotične zone na potkoljenici s kojima je pacijentica primljena u ustanovu.

– Zaustavljena su joj krvarenja i pokušana je rekonstrukcija ozlijeđenih mokraćovoda i mjehura. Dalje se sve činilo na urologiji i na internoj hitnoj. U liječenje je bio uključen konzilij liječnika – kažu na VMA, koju je tijekom vikenda posjetila i inspekcija.

cazin.net

Podijelite članak